Köpeklerde Diş Bakımı ve Fırçalama

Köpek sağlığı, içerisinde pek çok farklı bileşeni barındıran önemli bir konudur.

Bu konular içerisinde en önemli olanlardan biri ise ‘’Köpeklerde Ağız ve Diş Bakımı’’ konusudur.

Fakat bu konu ne yazık ki köpek sahipleri tarafından göz ardı ediliyor ve gereken önemi görmüyor; Rutin diş bakımlarını aksatılıyor ve ağız hijyen konforunu arttıracak uygulamalar es geçiliyor.

Tüm bu ertelemeler sonucunda, köpeklerde genel olarak 4. Yaş evresinde ağız kokusu semptomları etkisini hissettirmeye başlar lakin bu semptomlar yanlış bir algıyla, doğal zannedildiği için ne yazık ki harekete geçilmez.

Tüm bu yanlışların ardından, köpeklerin diş ve ağız sağlığında bozulmalar meydana gelir ve gerekli tedaviler uygulanmaz ise; Diş kayıpları, ağrılı apse oluşumları, sistemik enfeksiyonlar, kalıcı çene hasarı, kalp hastalıkları ve sindirim sorunları ortaya çıkabilir.

Bu nedenle köpeklerde, diş bakımı rutini aksatılmamalı ve köpeklerde diş fırçalama süreçleri ihmal edilmemelidir.

 

Bu yazımızda başta diş bakımı olmak üzere köpeklerde diş fırçalama hakkında genel bilgi ve öneriler bulabilirsiniz.

Sevimli dostunuz, ilk zamanlarda diş fırçalama durumuna pek sıcak bakmayacaktır lakin zaman içerisinde hem siz hem de dostunuz bu sürece alışacaktır.

Köpeğinizin dişlerini fırçalamak için gün sonlarını bekleyin, bunun nedeni yorgun ve nispeten daha hareketsiz olacağı bir an yakalamak içindir. Diş fırçalama seansınızın ardından bir ödül maması ile fırçalama işleminizi tamamlayabilirsiniz böylece köpeğinizin bu duruma alışması daha kolay bir hale gelecektir.

Eğer yavru köpeğiniz var ise diş fırçalama etkinliğini küçük yaşlardan itibaren gündeme almalı ve alışmasını sağlamalısınız böylece kolayca alışkanlık haline getirebilir ve sağlıklı bir ağız yapısı için erkenden önlem almış olursunuz.

Peki doğru diş macununu nasıl seçeceksiniz?

Yapmanız gereken ilk ve en önemli şey, insanlar için üretilmiş diş macunlarını kullanmamak olacaktır.

Çoğu diş macununda, köpekler için ciddi derecede tehlike yaratabilecek florit maddesi bulunmaktadır ve bu madde köpeğinizin mide zehirlenmesi yaşaması durumuna sebebiyet vermektedir.

Doğru diş macununu; Veterinerinizden, petshoplardan ya da bazı eczanelerden temin etmek en güvenli yol olacaktır.

Tüm bu bakımların ardından, köpeklerimizin ağız sağlığını koruyabilmek için yapmanız gereken faydalı birkaç şey daha var;

  • Eğer köpeğinizin hassas bir dış ve ağız yapısı var ise kuru mama yerine ıslak mama kullanımını tercih edebilirsiniz,
  • Çiğneme oyuncakları sayesinde köpeğinizin ağız ve diş yapısının güçlenmesini sağlayabilirsiniz,
  • Petshoplarda bulunan özel köpek diş ıslak mendilini kullanabilirsiniz
  • Düzenli kontroller ile köpeğinizin ağız ve diş sağlığını güven içerisinde takip edebilir ve sevimli dostlarınıza daha sağlıklı bir yaşam sunabilirsiniz.

Sizin beklentileriniz, hayvan dostunuzun özellikleri ve karakteri hakkında yeterli bilgiye sahip olduğumuzda, Köpeğinizin eğitimi ve bakımı konularında sizin için en iyi koşullarda hizmet verebiliriz.

Köpek eğitim fiyatları birçok faktöre göre değişiklik gösterse de tüm patili dostlar tesisin olanaklarından yararlanabilir. İyi bir tesiste alınan eğitimin sonunda köpeğiniz hayat boyu mutlu ve huzurlu bir şekilde sosyal yaşama uyum sağlar.

Köpeğinizin eğitimi hakkında karar vermeden önce ihtiyaçlarınızı doğru. tespit etmek için; standart eğitim programlarımız olan, Yavru Köpek Eğitimi, Temel İtaat Eğitimi, İleri İtaat Eğitimi, Şahıs Koruma Eğitimi, Köpek Alan Koruma Eğitimi ve Şahıs Koruma Eğitimlerimizi inceleyebilir, veya doğrudan temsilcilerimiz ile irtibata geçebilirsiniz.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Arama
Bunları da incelemelisin
Royal Dog Club Köpek Eğitim Merkezi

Royal Dog Club profesyonel ekibi ve benzersiz tesis imkanları ile köpeklerinize en iyi eğitim ve konaklama imkanlarını sunar.